Csillogjon, mint a Salamon……!

Mondhatnánk akár így is, hiszen ebben a cikkben az elektromos cigaretta egyik fontos részletére térünk ki, a tisztításra, valamint a karbantartásra.
Sokakban felmerülhet a kérdés, miért?


"Az enyém nem koszos; vigyázok rá; az csak egy kis e-liquid, nem lesz tőle baja"…stb.
És még sorolhatnám a számos kifogást, amiért sokan erre a kérdésre nem fektetnek elég hangsúlyt. Pedig legalább olyan fontos, mint a megfelelő vattázás, vagy akár a megfelelő tekerés elkészítése.
Nézzük mi a titok nyitja, és miért is annyira fontos ez…


Mit okozhatnak a szennyeződések:

-    rövidzárlat
-    ellenállás változás
-    rövidebb akku élettartam
-    magasabb szerkezeti hőmérséklet

Rövidzárlat:

Bizonyos esetekben, akár rövidzárlatot is okozhatnak például folyadék általi szennyeződések, hiszen mint köztudott, az elektromosság egyik legnagyobb ellensége a folyadék. Gondoljunk csak bele, hogy például szeretett készülékünk beázik… könnyen megvan az esélye, hogy egy esetleges kiszárítás sem fog már rajta segíteni, hiszen az elektronikán lévő ellenállások, ic-k megadhatják magukat.
Ellenállás változás:
Jómagam is tapasztaltam már, hogy az 510-es csatim szennyezettségekor az ellenállás értéke megnövekszik, így már a frankón megtekert ellenállásunk nem fog tudni megfelelően dolgozni, nem fogunk megfelelő gőzt kapni.
Rövidebb akku élettartam:
Az egyes alkatrészek ( például: 510 csatlakozó, a bázis menete, porlasztók menete...stb.) szennyezettsége esetén, készülékünknek nagyobb energiát kell kifejtenie ahhoz, hogy ugyanazt a teljesítményt nyújtsa, mint normál esetben.  Így az akkuból több energiát használ fel egy-egy izzítás alkalmával.
Magasabb szerkezeti hőmérséklet:
Biztosan mindannyian találkoztunk már azzal a jelenséggel, hogy úgy éreztük a modunk, vagy a tankunk melegebb a kelleténél, ezt okozhatja szennyeződés is, hiszen ilyenkor több az energiaszüksége, ezáltal az eszköz jobban melegszik.

Használható eszközök, vegyszerek:
-    ultrahangos mosó
-    rongy
-    vatta
-    fogkefe
-    kontaktspray
-    sidol (csak réz felületek oxid rétegének eltávolítására)

Egy szó, mint száz: rongyokat, tisztítóeszközöket előkészíteni és takarításra fel!Write a comment

Please login or register to comment